ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕ.

 

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕ.) ιδρύθηκε λίγους μήνες μετά την ψήφιση του νόμου 4407/16 από το Ελληνικό κοινοβούλιο τον Δεκέμβριο του 2017.

Τα ιδρυτικά μέλη της από την πρώτη μέρα που συναντηθήκαμε και βάλαμε την υπογραφή μας για το ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας, συμφωνήσαμε σε ένα πράγμα. Ότι η Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕ θα κινείται πάντα μέσα στα πλαίσια του Νόμου και θα σέβεται το Σύνταγμα και τους θεσμούς της χώρας μας, χωρίς να επηρεάζεται από κομματικούς ή άλλους εξωτερικούς παράγοντες.

Όλες τις μεγάλες και κρίσιμες αποφάσεις τις παίρνουμε ομαδικά μέσω του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και των Γενικών Συνελεύσεων, ακούγοντας τις γνώμες όλων των μελών μας.

Πραγματοποιώντας συχνές συγκεντρώσεις ενημερώνουμε

τα μέλη της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕ για τα τρέχοντα θέματα, γίνονται συζητήσεις πάνω σε προβλήματα που αφορούν τους Στρατιωτικούς της περιοχής μας, προσπαθώντας πάντα για την επίλυσή τους, σε

συνεργασία με τους τοπικούς φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας, αλλά και με την Ομοσπονδία στην οποία ανήκουμε ως δευτεροβάθμιο όργανο.

Όπως αρχίσαμε αλλά και σε όσα δεσμευτήκαμε από τα πρώτα βήματα της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Λ.Ε, θα συνεχίσουμε να τα τηρούμε με σεβασμό και δεν θα παρεκκλίνουμε ούτε βήμα από τον στόχο μας, που είναι να διεκδικούμε καθημερινά τα νόμιμα δικαιώματα των Στρατιωτικών της περιοχής μας, αλλά και να προσφέρουμε την βοήθειά μας στις οικογένειές τους που αντιμετωπίζουν διαφόρων ειδών προβλήματα, ειδικά τα τελευταία χρόνια της κρίσης.

Ως πρωτοβάθμια ένωση ανήκουμε στη δευτεροβάθμια Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ)

σύμφωνα με το νόμο 4407/16, αλλά και μετά από ομόφωνη απόφαση των μελών μας σε Γενική Συνέλευση της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕ.την οποία απόφαση υπηρετεί το εκλεγμένο ΔΣ.

Έτσι πορευόμαστε έως σήμερα και έτσι θα συνεχίσουμε όλοι μαζί σαν μια μεγάλη οικογένεια, η οποία μεγαλώνει καθημερινά με τις εγγραφές νέων μελών, ενωμένοι σαν γροθιά και παίρνοντας τις αποφάσεις μας πάντα ομαδικά.Σεβόμαστε κάθε κίνηση και κάθε προσπάθεια συναδέλφων μας, η οποία είναι για το καλό του Έλληνα Στρατιωτικού, θα κάνουμε από την πλευρά μας ότι είναι δυνατό έτσι ώστε να είμαστε όλοι μια μεγάλη ομάδα πανελλαδικά, αλλά σεβόμαστε πάνω

από όλα τους Νόμους, τους Θεσμούς και τις τελεσίδικες αποφάσεις της Ανεξάρτητης Ελληνικής Δικαιοσύνης σε όποια φάση χρειαστεί να πάρει θέση, την οποία και θα σεβαστούμε.

Από την εκλογή του σημερινού ΔΣ της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕ., θα προσπαθούμε συνεχώς να δυναμώνουμε τη φωνή μας μαζί με όλους τους Στρατιωτικούς της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας, έτσι ώστε οι απόψεις μας να ακούγονται καθημερινά στα κέντρα αποφάσεων.

Μόνος του δεν κατάφερε ποτέ κανένας κάτι σημαντικό.

Μόνο όλοι μαζί μπορούμε πολλά !!!

Στράτος Επαμεινώντας

Πρόεδρος Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΛΕ)